Digitaalinen identiteetti

Olen etsiny tänää netissä omat tiedot itsestä googlen kautta. Vaika kyllä tiesin, että varmasti sieltä loyty jotai itsestä, koska olen käytänyt jonkin verran some media esim. Facebookia. Kuin laitoin oman nimen hakun, niin minulle tuli heti vastaan  Anna Shcherbakova, joka  on venäläinen taitoluistelija. Hän on vuoden 2020 Euroopan hopeamitali, vuoden 2019 Grand Prix -finaalin hopeamitali. Hän on nykyään niin kuuluisa,että astan tule tiedot hänestä. Kuitenkin pitkän etsittyä kuvahaussa, löysin yhden oman kuvan joka on vienyt minua linkedin sivulle.Muita tietoja en löytänyt , ei muita kuvia eikä videoita. Omat profiilit Facebookissa ja Instagramissa on suljetut muille seuraajille, niitä voivat katsoa vain ne käyttäjät jotka itse hyväksyn.

Tiedot jonka löysin netissä itsestä olivat oikeat, sillä olen itse luonut niitä. Ei ainakaan löytänyt mitä feikki tietoa itsestä. Periaatteessa omat tiedot voi poistaa  verkosta, mutta se ei takaa sen että ne poistuvat kokonaan. Ne voivat olla pilvipalveluissa tai muissa järjestelmissä.  Itse voi vaikutta siihen mitä tietoa sinusta on netissä, harkitsemassa mitä kuvia, videoita tai postauksia laitat itsestä someen. Onko omat tiedot ovat avoimia kaikille vai ei. Eli se mitä itse laitat itsestä netin sitä sieltä sitten löytyikin. 

Nykyään ihmiset julkaistavat yhä enemmän ja enemmän tietoja,kuvia, videoita itsestä. Mutta usein hienojen kuvien ja postauksen takana on ihan tavallinen elämä, jossa on myös ongelmia ja huonoja päiviä ja ne kuvat ovat vain esitystä. Pitää suhtautua kriittisesti siihen mitä näät tai luet netissä. 

Jos julkisuuden henkilön esim. poliitikko, yritysjohtaja, viestinnän ammattilaisilla on tietojen puuttumista sosiaalisessa mediassa niin se on vain heidän päätös. Sillä siitä voi tulla negatiivisia asioita, jos heidän henkilökohtaiset tiedot ovat netissä. Joku voi alka uhka heidän perhenjäsenia jos sellaista tietoa perheenjäsenistä löyty. Tai joitakin ihmisiä esim. vihollisia tai faneja voivat alka tömän tietoja ilkeällä tavalla, jahta tai uhkata. Joten jokainen valitse itse mitä halua kertoa muile ja mitä on vain selle kuluva tieto.